Шестима областни управители и техни заместници ще назначи днес правителството. Те

...
Шестима областни управители и техни заместници ще назначи днес правителството. Те
Коментари Харесай

6 области ще имат нови управители

Шестима регионални шефове и техни заместници ще назначи днес държавното управление. Те ще застанат отпред на София, Пловдив, Плевен, Ловеч, Добрич и Силистра.

На 12 юни - четири дни след клетвата на кабинета “Денков ”, оставка подадоха 27 регионални шефове като се изключи този на Перник. Всички те бяха назначени по времето на служебното държавно управление на Гълъб Донев. Някои обясниха,  че напущат, тъй като имат разминаване с политиката на новия кабинет. Премиерът Денков обаче отхвърли да разпише оставките им и изясни, че те ще останат на работа, до момента в който не им се намерят заместници. Процедурата по намиране на нови обаче се проточи като Денков изясни, че това е поради разногласията в Народното събрание. Накрая обаче ГЕРБ и ПП-ДБ съумяха да се схванат регионалните шефове да се посочат от партията на Петков и Василев, а заместниците им от тази на Бойко Борисов.

“Многократно съм казвал, че е по-добре малко по-бавно да създадем съответните избори, само че те да са консенсусни сред обединенията, които поддържат държавното управление, тъй като това дава резистентност и опция да се подберат допустимо най-хубавите претенденти ”, разяснява при започване на съвещанието министър председателят Николай Денков. Той чака по този начин “да се отпуши процесът ” и още в идващите дни да бъдат назначени и още регионални шефове. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР